Щом чуем мюзикъл, Бродуей и името на Андрю Лойд Уебър в

...
Щом чуем мюзикъл, Бродуей и името на Андрю Лойд Уебър в
Коментари Харесай

Ревност, лудост и страсти във “Фантомът на операта

Щом чуем мюзикъл, Бродуей и името на Андрю Лойд Уебър в едно изречение, то сме наясно, че става дума за " Фантомът на операта ".
 “Комедия на корупцията ” по Франц Кафка с режисьор Васил Дуев-Тайг с премиера в Театър “Българска войска ”
Абсурдът на живота в една “Комедия на корупцията ”

Да си упрекнат в закононарушение, само че без причина

Това е един от най-известните спектали в света, доказателство за което е, че е гледан от над 160 милиона души в 41 страни и 186 града. А ползата към него не стихва. За своите 30 години откогато е на сцена, най-дълго играният театър на Бродуей има внушителният брой от над 13 000 изиграни представления.

Освен любовта на феновете, " Фантомът на операта " е спечелил и признанието на рецензията. Наградите, които наброява, са повече от 70, измежду които седем от влиятелните " Тони ", както и четири награди " Оливър ", в това число за най-хубав мюзикъл.

За да го гледаме обаче, не е нужно да пътуваме чак до Ню Йорк, тъй като " Фантомът на операта " идва за първи път в София, с цел да ни придвижи на Бродуей.

Историята, основана на романа на Гастон Льору, се развива в Париж от 30-те години на предишния век и споделя за музикалния талант, прочут като Фантома, който обикаля потайностите на Парижката опера. Там той среща Кристин, красива млада актриса, която го хипнотизира с гения си. Фантома съумява да я примами за свое протеже и мощно се влюбва в нея. Това, което той обаче не знае, е, че тя е влюбена в Раул. Настъпва трагичен поврат на събитията, в които се преплитат ревнивост, полуда и пристрастености.

" Фантомът на операта " се смята за един от най-красивите и зрелищни спектакли, със 100-членния си състав от артисти, музиканти и симфоничен оркестър, огромна сценография и повече от 230 костюма. Действието на сцената е съпроводено от едни от най-известните мелодии на Андрю Лойд Уебър, измежду които са " The phantom of the Opera ", " Think of Me " и " Music of the Night ".
 „ Вино от глухарчета “ от Рей Бредбъри с премиера в Младежки спектакъл “Николай Бинев ”
По вълните на фантазиите и фантазиите с „ Вино от глухарчета “

Да си напомним обичаното нехайно лято

" Фантомът на операта " идва в София за шест представления сред 11 и 14 април 2024 година в Зала 1 на НДК, а билети и повече информация за спектакъла има.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР